Efterårstur med Carlos Malta

Der er lagt op til intim og intens kammermusik, sprælske og stemningsfulde improvisationer, smukke melodier og en rigdom af farverige brasilianske rytmer og klangfarver, når Thomas Clausen og Carlos Malta sammen indtager scenen.

Med indlevelse og smittende spilleglæde kaster de sig ud i specielle udgaver af kendte melodier: den gamle ragtime “Tiger Rag” får et skud brasiliansk baiao-rytme og Jobim melodien “One Note Samba” bliver på tilsvarende måde krydret og meget andet…

Numrene de vil fremføre består desuden af DUOens egne kompositioner. Thomas Clausens, som er præget af hans brede arbejde med de fleste stil-arter inden jazz og europæisk musik, mens Carlos Malta’s numre har denne umiskendelige brasiliansk farve, det rytmiske svaj, men også en særlig klangsans, noget etnisk om man vil, en klar relation til den utrolige rigdom af musik fra det store land.

DUO-samarbejdet mellem pianist og komponist Thomas Clausen og den brasilianske saxofon & fløjte-virtuos Carlos Malta, tog sin begyndelse under Copenhagen Jazz Festival 2016, hvor DUOen spillede to koncerter på Posthus Teatret i København. Koncerterne blev optaget af den københavnske jazz-kanal Radio jazz, ogresulterede i en times udsendelse, som blev sendt i oktober 2016.

Clausen & Malta har tidligere indspillet det meget roste album “After The Carnaval”, sammen med den brasilianske sanger og guitarist Celia Malheiros. Albummet udkom på STUNT i 2009.

Denne trio har bl a spillet turneer i USA, Tyskland, Sverige og Danmark.